Поки територіальну суперечку не буде врегульовано, Японія не заключить мирний договір з Російською Федерацією.

Цю інформацію повідомив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга, передає "Інтерфакс".

"Ми будемо наполегливо продовжувати вести переговори на основі такого курсу — вирішити проблему з поверненням "північних територій", а потім укласти мирний договір", - заявив він. Есихидэ Суга

Єсіхіде Суга
Єсіхіде Суга

Крім того, політик додав, що уряд Японії не збирається коментувати кожне висловлювання російського президента Володимира Путіна, який раніше запропонував укласти мирний договір без попередніх умов до кінця 2018 року. Лідер РФ хоче, щоб країни підписали договір, а потім вже вирішували всі спірні питання.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нещодавно, в рамках ВЕФ, Абе заявляв, що відсутність мирного договору між Москвою і Токіо — це ненормальна ситуація.

Вже більше 70 років Росія і Японія не підписують мирний договір. Умовою його укладення Токіо називає повернення островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї. Москва вважає, що Південні Курили увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни і суверенітет над ними, не підлягає сумніву.

Йосіхіде Суга
Йосіхіде Суга

Нагадаємо, що кремлівський куратор окупованого Донбасу, радник російського президента Владислав Сурков провів секретну нараду з ватажками "ДНР / ЛНВ" про подальшу долю псевдореспублик.

Стало відомо, що в понеділок, 10 вересня, у російському Ростові-на-Дону відбулася таємна нарада, на якій обговорювали, що буде відбуватися в найближчі місяці на окупованій території Донбасу і яку політику краще там проводити.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", народні депутати вже 20 вересня розглянуть у Верховній Раді зміни до Конституції щодо прагнення України вступити в Європейський Союз і НАТО.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що на тлі планів суду розглядати можливі військові правопорушення американських солдатів в Афганістані Міжнародний кримінальний суд в Гаазі є безвідповідальним і небезпечним.