У Державній думі заговорили про можливість легалізації дуелей. Відповідний законопроект і "Дуельний кодекс РФ" на розгляд нижньої палати парламенту вніс депутат від партії Жириновського Сергій Іванов у середу, 12 вересня.

Відповідні документи опубліковано в електронній базі даних Держдуми.

"Останнім часом з'явилася тенденція з боку дер­дарських і муніципальних службовців викликати на дуель громадян, які висловлюють відмінні від офіційної точки зору. З метою упорядкування основних причин виклику на дуель і порядку її проведення пропонується цей проект Дуэльного Кодексу", — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Депутат від ЛДПР додав, що дуель повинна відбуватися тільки між рівними, її мета — "вирішити непорозуміння між окремими державними або муніципальними службовцями між собою, не вдаючись до сторонньої допомоги". У документі підкреслюється, що між громадянами дуель можлива, але є аномалією.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Умови дуелі на шаблях однакові з умовами дуелі на шпагах. Єдина відмінність полягає в тому, що дуель даного роду зброї може відбуватися на прямих або кривих шаблях. У першому випадку супротивники можуть рубати і колоти, у другому — тільки рубати", — на повному серйозі написали автори документа.

До речі, Дуельний кодекс пропонують ввести уже з жовтня.

А тим часом у Росії зібралися судити вбитого Дениса Вороненкова.

Нагадаємо, що від колишнього депутата Державної Думи Росії Марії Максакової, вдови Дениса Вороненкова, вимагають, щоб вона негайно виїхала за територію України.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", суд у справі Вороненкова перенесли в черговий раз.

Також "Знай.uа", що фігуранти по справі Вороненкова приголомшили суд заявою.