У центрі Москви на перетині активістка Катрін Ненашева влаштувала жорстокий перформанс. Про це пишуть російські ЗМІ.

Судячи з фото дівчина залізла в клітку для тварин, обтягнуту поліетиленовою плівкою. На клітці написано - "Вантаж 300". Як повідомляють очевидці, спочатку вона нічого не говорила, прикидаючись мертвою. Перехожі навіть намагалися допомогти художниці, визволивши її з клітки.

посил Очевидний акції легко можна зрозуміти з тексту, написаного на клітці:

"В цій клітці тіло. Тіло, яке катували. Тортури в Росії, що відбуваються щоденно, за закритими дверима в'язниць, поліцейських ділянок, психоневрологічних інтернатів, психіатричних лікарень. Коли мене катували, я відчувала себе немов у клітці, самотньою, безсилою, втраченої, сжавшейся. Я була абсолютно безпорадною, а головне — невидимою. Таких "невидимих" в Росії сотні. Після травми тортур дуже складно вбудовуватися в реальність, тортури стають тягарем, який ти носиш у собі, на собі, з собою. Прямо зараз, в цю хвилину й секунду в Росії когось катують".

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Одна з організаторів префоманса розповіла російським ЗМІ, що акція приурочена до виставки "Вантаж 300", яка відкриває в суботу, 15 вересня. Катрін Ненашева зібрала в цій виставці історії людей, які зіткнулися з катуваннями і насильством.

Раніше повідомлялося, що просто по гарячим слідам останнього перфомансу Pussy Riot під час фіналу ЧС група випустила новий кліп.

Відзначимо, що всі четверо учасників акції "Міліціонер вступає в гру" отримали по 15 діб арешту і штраф. І в описі свого нового кліпу Pussy Riot вимагають звільнити активістів, а також висувають інші вимоги.

Нагадаємо, суд засудив жителя Нижнього Тагілу до 11 з половиною років колонії за те, що він привіз з туристичної поїздки в Перу пляшку трав'яного напою "Ayahuasca".

Як повідомляв раніше Знай.ua, депутат Тернопільської міської ради попросив мерію заборонити продаж нижньої білизни на релігійні свята.

Також Знай.ua писав, через 10 років після появи скандальної інформації про шлюб російського диктатора Володимира Путіна з гімнасткою Аліною Кабаєвою, так звана коханка влаштувала дуже дивний перфоманс.