Нищівний ураган "Флоренс" забрав перші житті. Жертвами стихії стали мати з дитиною в штаті Північна Кароліна.

Цю інформацію повідомила у своєму Twitter місцева поліція.

У повідомленні йдеться, що мати з немовлям вбило гігантське дерево, яке впало в результаті сильних поривів вітру. Також травмований був батько, його госпіталізували для надання медичної допомоги.

Американський президент Дональд Трамп, через нашестя урагану "Флоренс", оголосив про введення режиму надзвичайного стану в штатах Північна Кароліна, Південна Кароліна і Вірджинія. Трамп переконав американців, що федеральний уряд "абсолютно, повністю підготовлено до урагану.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У трьох вищезазначених штатах проходить екстрена евакуація людей. Жителі регіону кинулися скуповувати воду, консерви та інше, ховатися в підвалах своїх будинків і витягувати з гаражів човни. Полиці найбільших супермаркетів вже пустують.

Ураган "Флоренс" в США
Ураган "Флоренс" в США

Нагадаємо, вранці 14 вересня потужний ураган "Флоренс" досяг краю узбережжя Сполучених Штатів. Вулиці Північної і Південної Кароліни вже залиті морською водою, майже 80 тисяч будинків знеструмлено.

В той же час сила вітрів урагану по мірі наближення до узбережжя США дещо спала. Швидкість впала зі 190 кілометрів на годину до 144 кілометрів на годину. Проте висота хвиль сягала трьох метрів.

Ураган "Флоренція" в США
Ураган "Флоренс" в США

За п'ятибальною шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, яка вимірює збитки від ураганів, "Флоренс" присвоїли другу категорію. Втім, за словами синоптиків, ситуація може погіршитися з просуванням урагану в глиб країни.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" з більшості прибережних міст Кароліни евакуювали жителів, школи та офіси також в Джорджії. Крім того, скасовано понад 1,5 тисяч рейсів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Джексонвіллі рятувальники прийшли на допомогу людям, які опинилися в пастці в готелі - будівлю не встигли залишити не менше 70 осіб, у тому числі діти. Рятувальникам вдалося вивести всіх з готелю і переправити в укриття.