Нищівний ураган "Флоренс" у п'ятницю, 14 вересня, дістався до східного узбережжя США. Американські ЗМІ сповістили про п'ятьох загиблих.

Цю інформацію повідомляє CNN.

У повідомленні говориться, що без електрики залишилися півмільйона людей, 26 тисяч американців кинули свої будинки і залишилися в укриттях, близько 60 осіб було евакуйовано з готелю в Джексонвілі, Північна Кароліна, після того, як обвалилася частина даху, більше тисячі авіарейсів скасовано.

Відомо, що "Флоренс" йти поки не збирається. В найближчі кілька днів на материку очікуються катастрофічні повені. Синоптики повідомляють, що хвилі можуть накрити все узбережжя Кароліни водою, рівнем близько 3,5 метрів.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

ЗМІ повідомили про п'ять смертей, пов'язаних з убивчою стихією. Так, дерево, що впало на житловий будинок, вбило сім'ю - матір з дитиною померли на місці. Батька сімейства вдалося витягнути, його доставили в місцеву лікарню з травмами.

Одна зі смертей сталася в окрузі Ленуар, коли 78-річний чоловік підключав генератор.

Четвертим загиблим став 77-річний чоловік, якого здуло сильным поривом вітру, під час прогулянки з собаками.

П'ята смерть, опосередковано пов'язана з ураганом: жінка померла від серцевого нападу, тому що швидка не встигла до неї дістатися через дерева, які впали на дорозі.

Нагадаємо, сила вітрів урагану по мірі наближення до узбережжя США дещо спала. Швидкість впала зі 190 кілометрів на годину до 144 кілометрів на годину. Проте висота хвиль сягала трьох метрів.

За п'ятибальною шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, яка вимірює збитки від ураганів, "Флоренс" присвоїли другу категорію. Втім, за словами синоптиків, ситуація може погіршитися з просуванням урагану в глиб країни.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", президент США Дональд Трамп заявив, що служби з надзвичайних ситуацій готові реагувати на стихію.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в США скасували понад 800 авіарейсів через наближення наймасштабнішого за останні десятки років урагану "Флоренс" на східному узбережжі країни.