У понеділок, 17 вересня пізно ввечері, над Середземним морем був збитий російський літак Іл-20.

Цю інформацію повідомляє "РИА Новости", посилаючись на Міноборони РФ.

У повідомленні говориться, що на борту літака знаходилися 14 військових.

Під час атаки ізраїльських ВПС по провінції Латакія в Сирії пропав зв'язок з літаком. Пізніше стало відомо, що збройні сили Башара Асада збили Іл-20.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

CNN, посилаючись на американських чиновників, повідомляє, що літак збила ракета, запущена силами Асада під час атаки ізраїльських ВПС по прибережним цілям в провінції Латакія. У спробі потрапити в ізраїльську ракету, сирійці збили дружній російський літак.

Також американські військові повідомили, що Іл-20 збили з установки, яку сама ж Росія продала режиму Асада.

За даними джерела CNN, інформація про збитий Іл-20 була отримана з повідомлення на міжнародних частотах, в якому говорилося, що сирійські рятувальні служби почали пошуково-рятувальну операцію.

Нагадаємо, російське Міністерство оборони анонсувало "гучне викриття" України стосовно аварії малайзійського Boeing на Донбасі в 2014 році. У Кремлі пообіцяли, що "грім гряне" в понеділок, 17 вересня.

Так, Telegram-канал "Майор і Генерал" пише, що кремлівські красені проведуть брифінг, в ході якого розкажуть, хто насправді стоїть за кривавим злочином. І Україна нібито вже не зможе відбутися.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував заяву РФ про трагедію з пасажирським літаком "Боїнг" Малазійських авіаліній, яка сталася у 2014 році на Донбасі. Турчинов назвав заяву РФ про те, що літак був збитий нібито українськими військовими, черговим фейком.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що польська влада продовжує активно вести роботу по поверненню з Російської Федерації уламків літака Ту-154М. Літак, або те, що від нього залишилося Польща планує повернути за сприяння Парламентської асамблеї Ради Європи.