Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки прийняло рішення відкрити кримінальне провадження стосовно компанії Tesla. До цього призвели публічні заяви засновника підприємства і голови правління Ілона Маска.

Про це повідомляє Bloomberg.

Відомо, що проти компанії ведеться одночасно два розслідування, одне з яких кримінальне та його веде Мін'юст, а інше адміністративне, яке ведуть фахівці Федеральної комісії з цінних паперів.

Причиною початку таких неприємностей у компанії стали публікації в Twitter Ілона Маска, в яких він заявляв про намір зробити компанію Tesla приватною. Крім того, в твітах голова правління розповідав, що для здійснення своїх планів він вже навіть знайшов фінансування.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Маск нібито, за його власними словами, збирався викупити акції по 420 доларів за одну. І вже знайшов для цього фінансування. Дана сума є в рази вищою ринкової.

Представники компанії Tesla відмовилися коментувати ситуацію. Адже Ілон Маск раніше уже притягувався до судових розглядів з трейдерами та акціонерами підприємства, які звинувачували його в порушенні закону щодо цінних паперів.

Раніше Ілон Маск, засновник компанії SpaceX назвав ім'я першого туриста, який відправиться до орбіти Місяця. До цього Маск зізнався, що вартість подорожі близько кількох тисяч доларів.

Компанія SpaceX пообіцяла назвати ім'я першого туриста, який облетить на навколо Місяця, повернеться на Землю. Як написав підприємець у своєму Twitter, ним став 42-річний японець Юсаку Маэдзава.

Нагадаємо, Маску запропонували знятися в порно. За це вченому запропонували гору грошей.

Як повідомляв "Знай. ua", Маск назвав ім'я першого космічного туриста. Маск показав спільне фото з першим космічним туристом.

"Знай. ua" писав, що Маск показав ракету, яка доставить людей на Марс. Нова ракета в перспективі може замінити всі існуючі ракети-носії від компанії SpaceX.