Така інформація повідомляється на сайті парламенту та у мікроблозі МВС України в Твіттері.


240 народних обранців віддали свої голоси за відповідний законопроект No 8492.
“Законопроект запропонував внести зміни до частини 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та збільшити административну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки і шоломами з 51 гривні до 850 гривень”, - зазначається там.


Ініціатори законопроекту пояснюють, що таке збільшення необхідно через істотну суспільну небезпеку і масове невикористання ременів безпеки і мотошоломів з боку водіїв, а також їх пасажирів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Раніше комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності виступив з підтримкою на адресу законопроекту про підвищення штрафу для власників авто, які не використовують ремені безпеки під час водіння.
Даний проект був зареєстрований ще 19 червня 25 народними депутатами.


Нагадаємо, раніше стало відомо, що Верховна Рада визначилася з термінами, які стосуються закону про мови. Так, там зазначають, що закон стане дійсним вже незабаром. Відзначається, що цей документ прийде на зміну раніше скасованого.


Раніше Знай.UA повідомляв, що витрати на утримання Верховної Ради було вирішено збільшити до 1,7 млрд грн. Уточнюється, що така сума необхідна на створення телепередач про роботу законодавчого апарату, депутатських фракцій і груп, комітетів і комісій, а також трансляції засідань.


Також Знай.UA писав про те, що стало відомо, як збільшиться пенсія для українців. Влада підготували сюрприз для 3 мільйонів жителів країни.