Міністерство юстиції США почало розслідування відносно компанії Tesla.

Цю інформацію повідомили джерела агенції Bloomberg.

Мін'юст пішов на такі заходи після того, як Ілон Маск написав у Twitter про плани зробити компанію приватною, а потім передумав.

Маском "зайнялося" не тільки Міністерство юстиції, а також комісія з цінних паперів і бірж. В ході розслідування планується з'ясувати чи не обманював Ілон Маск інвесторів, а також чи не порушив він своїми публічними заявами федеральні закони про цінні папери.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, агенство розслідує справу про можливі махінації, пов'язані з виробництвом електрокара Tesla Model 3.

Якщо розслідування комісії з цінних паперів та бірж належать до цивільного процесу, то справа, відкрита Мін'юстом може загрожувати кримінальною відповідальністю.

На даний момент, через невдалу авантюру Маска, щодо компанії Tesla та її виконавчого директора відкрито як мінімум три судових процеси.

Представники компанії Tesla підтвердили Bloomberg, що до них звернулися із запитом з Міністерства юстиції США.

"Минулого місяця, після публікацій Маска про плани приватизувати компанію, Tesla отримала запит на документи від DOJ (скорочено від "Міністерство юстиції США". – Ред.) на добровільній основі і в даний момент співпрацює з урядовим підрозділом. Нас не викликали до суду, не просили дати показання або про будь-які інші формальності. Ми вважаємо, що питання буде закрито, як тільки вони вивчать отриману інформацію" співробітники Tesla

Нагадаємо, Маск назвав ім'я першого космічного туриста.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Маск показав ракету, яка доставить людей на Марс.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що відразу ж після чергового оновлення бортової системи в новий автомобілях Tesla вийшли з ладу надзвичайно розрекламовані автопілоти.