У неділю, 23 вересня, сталося виверження одного з найбільших грязьових вулканів у світі. Це видовище вдалося зафільмувати очевидцям.

Відомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів Азербайджану.

"Вулкан Отман-Боздаг розташований в Гарадагському районі Баку на території державного заповідника групи грязьових вулканів. Перше виверження відбулося в 08:53 за місцевим часом", – йдеться в повідомленні.

грязьовий вулкан

Під час виверження вулкан викинув величезну кількість бруду. Повторне виверження сталося о 09.58.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Стовп бруду сягнув висоти 200-300 метрів. А на поверхні поруч з вулканом зявилися гігантські ріщини глибиною до 40 метрів.

Також зазначається, що поблизу вулкана немає населених пунктів.

Додамо, раніше жителі Гаваїв постраждали через виверження вулкана Кілауеа. У момент чергового виверження зачепило туристичне судно, яке було неподалік. У ті ж хвилини вулкан викинув розжарені камені, які пробили дах човна і травмували людей.

А пізніше ще одна стихія потріпала курорт. На острови налетів потужний ураган "Лейн".

За даними місцевих рятувальників, ураган "Лейн" викликав на островах сильні повені і зсуви.

Влада американського штату закрили близько 15 місцевих доріг. Туристам радять триматися подалі від популярного атракціону з басейнами і каскадами.

Дивіться: Виверження одного з найбільших вулканів потрапило на камеру

Нагадаємо, на італійському острові Сицилія минулого тижня почав виверження вулкан Етна, найбільший з трьох діючих в країні. Це вже повторне виверження. При першому гігант викинув лаву на 150 метрів у висоту.

Як повідомляв портал Знай.ua, тисячі туристів з'їжджаються на французький острів Реюньон. Там почалося вже третє за рік виверження 2631-метрового вулкана Пітон-де-ла-Фурнез, який є одним з найактивніших у світі.

Також Знай.ua писав про те, що знаменита фотографія вулканолога та фотографа Девіда А. Джонстона, зроблена в 1980 році, вже давно увійшла в історію. Це було останнє фото завзятого вченого,який з камерою знаходився в момент виверження і там і загинув.