Вже до кінця поточного року Україна отримає відразу чотири вертольоти вироблені французько компанією "Airbus Helicopters".

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Крім того наразі вже відомо, що вертольоти надійдуть до України у рамках українсько-французького контракту. Так, вертольоти будуть спрямовані для аеромедичної евакуації та санітарно-рятувальних операцій для Державної служби з надзвичайних ситуацій, а один - в Національну Гвардію України.

Він також відзначив, що спеціальний сервісний центр буде розташовуватись у місті Ніжин. Також відомо, що ці вертольоти будуть оснащені спеціальними системами відеоспростреження та можливостями десантування військ.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"У Ніжині буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Це будуть вертольоти для служби з надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії і поліції. Вони оснащені всіма видами спецтехніки, системами відеоспостереження, можливостями для десантування та інше. Це новий рівень професійної якості нашої роботи, коли щось трапляється, що вимагає концентрації, все вертолітні сили МВС будуть спрямовані в одне місце", - заявив Арсен Аваков, під час свого робочого візиту до Чернігівської області.

Разом з тим варто відзначити, що у суботу, 14 липня, у Кабінеті міністрів України був підписаний контракт між МВС і французькою компанією Airbus Helicopters по закупівлі вертольотів.

Згідно з договором, МВС отримає 55 вертольотів моделей H225, H145 і Н125. Загальна сума покупки складе 551 млн євро, 465 млн євро з яких будуть взяті в якості кредиту у Франції. Також Франція надасть Україні постійне сервісне обслуговування вертольотів, техніків та інструкторів, які будуть навчати персонал. МВС пояснило угоду необхідністю оновлення авіапарку.

Контракт був підписаний у присутності прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, посла Франції в Україні Ізабелль Дюмон, керівниками МВС і відомств, що входять в його структуру.

"Вчора президент Порошенко підписав ратифікаційні документи, і у нас є всі підстави почати працювати, step by step, так щоб ще в цьому році вертольоти були тут", - заявив Арсен Аваков.

Перші чотири вертольоти побачать Україну вже в цьому році.

В Україні йде активна підготовка до створення вертолітної поліції. На створення її планують витратити 15 млрд грн. Всю партію вертольотів Україна отримає протягом двох-трьох років.

Україна закупить 55 вертольотів завдяки спеціальній угоді з Францією

Нагадаємо, Аваков пересадить поліцейських на вертольоти.

Як повідомляв "Знай.ua", українські копи пересядуть на вертольоти.

Також "Знай.ua" писав, що Нацгвардія отримала надпотужну зброю зі США.