В Південній Кароліні зазнав краху найдорожчий і найновіший американський винищувач F-35.

Цю інформацію повідомляє корпус морської піхоти США, передає Бі-Бі-Сі.

У повідомленні йдеться, що зараз поліція США з'ясовує, чому розбився літак приблизною вартістю в 100 млн доларів.

На щастя, пілот F-35B успішно катапультувався. В офіційній заяві військових говориться, що в результаті катастрофи ніхто не постраждав.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

F-35 - найбільш масштабний і дорогий проект у військовій авіації в світі. Програма розрахована на 30-40 років, і виробники винищувача планують продати на міжнародному ринку озброєнь більш ніж 3000 літаків.

У той же час, проект, провідну роль в якому грає корпорація Lockheed Martin, засуджують за космічні ціни і недостатню бойову ефективність.

У 2006 році був випущений перший американський винищувач F-35.

Відзначимо, що в день аврії F-35 міністерство оборони США оголосило про укладення контракту на закупівлю 141 винищувача цього типу.

Як пише агенство Рейтер, Пентагон знизив вартість літака до $89,2 млн. Винищувач, який зазнав аварії в Південній Кароліні, закуповувався ще за колишньою ціною.

Нагадаємо, в Нижегородській області розбився російський винищувач Міг-31. Пілотам, за попередніми даними, вдалося катапультуватися, вони вже вийшли на зв'язок. В мережі нещодавно оприлюднили перші кадри з місця падіння винищувача-перехоплювача Міг-31.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у аварії повітряного судна Іл-20, що належить Міністерству оборони Російської Федерації, винен Ізраїль. Про це заявив президент Сирії Башар Асад, відправляючи співчуття кремлівському заседателю Володимиру Путіну, передають місцеві ЗМІ.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що офіційні представники ізраїльської армії погодилися передати Російській Федерації інформацію про збитий російський літак Іл-20. Нагадаємо, що катастрофа сталася над сирійською територією.