Марті Балін, один із засновників рок-гурту Jefferson Airplane, помер у віці 76 років. Про це повідомляє портал TMZ з посиланням на представника музиканта.

Сім'я Мартіна Джерела Бухвальда (його справжнє ім'я) підтвердила його смерть, відмовившись від подробиць.

У січні 2016 року помер засновник Jefferson Airplane, співак і гітарист Пол Кантнер. Причиною смерті стали поліорганна недостатність і септичний шок — ускладнення, викликані пережитим ним в березні минулого року інфарктом. Музикантові було 74 роки.

Пол Кантнер створив Jefferson Airplane разом з вокалістом Марті Балином в 1965 році в Сан-Франциско. Міжнародне визнання приніс музикантам другий альбом Surrealistic Pillow, випущений в 1967 році, дві найвідоміші пісні — Somebody to Love і White Rabbit — журнал Rolling Stone включив до списку 500 найкращих пісень усіх часів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Jefferson Airplane стала піонером психоделічного року і популяризатором звуку Сан-Франциско. Протягом 1965-1971 років Балін був одним з провідних вокалістів. Він також написав кілька хітів, у тому числі "Comin Back to Me" на альбомі "Surrealistic Pillow". У 1971 році музикант покинув колектив і зайнявся іншими проектами. Він двічі повертався в колектив, а також написав ще один хіт групи "Miracles".

Jefferson Airplane стали одним з найважливіших музичних колективів психоделічної революції 1960-х років поряд з Grateful Dead та іншими. Гурт виступав на фестивалі у Вудстоку в 1969 році, а також в Монтереї (1967) і Алтамонте (1969).

Група увійшла в Зал слави рок-н-ролу в 1996 році.

Раніше повідомлялося, що 26 вересня у віці 73 років помер видатний український кінорежисер і оператор Олександр Коваль. Про це на особистій сторінці в Facebook повідомив український кінокритик і сценарист Сергій Тримбач.

Нагадаємо, відомого актора знайшли мертвим у власному будинку.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Україна оплакує відомого режисера.

Знай.uа повідомляв, що самий відомий ловелас помер дуже пікантним способом.