Філіппінський президент Родріго Дутерте на весь світ зізнався у своєму "єдиному гріху".

Цю інформацію повідомляє видання South China Morning.

У четвер, 27 вересня Дутерте розповів про позасудові вбивства в ході боротьби з наркотиками. Президент Філіппін виступав з промовою на адресу своїх критиків.

"У чому моя вина? Хіба я вкрав хоч один песо? Мій єдиний гріх - це вбивства без суду" Родріго Дутерте

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Крім того, політик зазначив, що "війну з наркотиками" не припинятиме.

"Вона не закінчиться. Як я говорив, я готовий поставити на кін своє життя, своє президентство і готовий втратити їх в будь-який момент. Це справа честі" Родріго Дутерте

За словами представника президента Харрі Роке, те що сказав Дутере не варто сприймати буквально, адже це був всього лише жарт.

Як відомо, президент Філіппін виступає за повномасштабну боротьбу з наркоторгівлею і наркоманами. За даними поліції, вже 3 тис. осіб, пов'язаних з наркотиками, були вбиті.

Нагадаємо, звинуваченого в корупції і постачанні наркотиків мера портового міста Озаміс на півдні Філіппін Рейнальдо Пароджинога застрелили поліцейські в ході антинаркотичної спецоперації.

Як передає Associated Press, разом з ним загинула його дружина і щонайменше 13 інших осіб, які підозрювалися в незаконному обороті наркотиків і чинили опір арешту.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", президент Філіппін Родріго Дутерте закликав військових пристрелити його, якщо він залишиться на посаді довше покладеного строку. Як повідомляє "PolitekA", таку заяву він зробив 22 січня під час відвідування військової бази.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що філіппінські військові завдали ракетного удару по своїм солдатам, в результаті чого десять людей загинули і вісім отримали поранення. За інформацією Reuters, цю інформацію підтвердив міністр оборони Філіппін Делфін Лорензана.