Президент Естонії Керсті Кальюлайд новатор і реформатор. Не всім подобаються її ідеї, як втім і не всім подобаються реформи і нововведення. Люди у своїй психології люблять стабільність і сталість. Але як чогось досягти і домогтися, якщо нічого не міняти?

Саме так думає президент Кальюлайд. Останнє її нововведення породило багато чуток і домислів. Керсті Кальюлайд вирішила перевести державний апарат з Талліна в Нарву, жителі якої в більшості є російськомовними. Керсті Кальюлайд не вважає російськомовних жителів проблемою країни, тому приїхала сюди з усіма чиновниками, щоб довести це.

"Нам важливо довести всім тим, хто говорить про Нарві як про новому Крим, що люди в Нарві такі ж естонці, як і в інших регіонах країни. Вони просто частіше говорять по-російськи, але мова не визначає мислення. Багато українців говорять російською, але це не означає, що вони діють, як Володимир Путін, чи схвалюють його дії", - пояснила президент Естонії

До того ж, вважає Кальюлайд, жителям Нарви буде цікаво побачити, як працює державний апарат, тому вона має намір згодом розширити таку програму на інші регіони Естонії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Коли ми приїжджаємо в Нарву, Тарту або ще куди‑небудь, місцева преса тримає цей регіон у фокусі уваги. Думаю, це допомагає вирішувати місцеві проблеми", - зазначила Кальюлайд.

48-річна президент Естонії не вважає свій досвід унікальним. За її словами, таким чином, на регулярній основі надходить і президент Хорватії Колинда Грабар-Китарович.

"У сучасному світі політики повинні йти до людей і за людьми, бути поруч з ними в критичні моменти, підтримувати і переконувати. Це зберігає довіру як вкрай важливу цінність сьогодні", - переконана глава естонської держави.

"Знай.ua" повідомив: Естонія готує атаку на Росію без зброї. В естонській армії створили підрозділ, який займається розробкою стратегії киберудара по Росії. Атакувати російські системи естонці мають намір у разі початку війни. Про це розповів журналістам командувач кібервійськ Естонії Андерс Хаирк.

"Знай.ua" писав раніше: питання є? "Братні" росіяни включили Україну в п'ятірку ворогів.