Скандально відомий російський блогер Ілля Варламов може отримати кримінальне покарання за образу почуттів віруючих. Така інформація з'явилася в соцмережах.

Причиною конфлікту став його матеріал з критикою на адресу ярославського храму. Його настоятель був украй розгніваний тим, що трапилося і планує відправити Варламова за ґрати, згідно статті 148 КК РФ («публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і зроблені в цілях образи релігійних почуттів віруючих»).

Нагадаємо, Ілля Варламов на своєму сайті опублікував статтю, де назвав найпотворніший храм Росії. Молодий чоловік перерахував храми в Хабаровську, Калінінграді, Саранську, однак зупинив свій вибір на храмі в Ярославлі. Наголошується, що це Яковлевско-Благовіщенський храм в Заволзькому районі.

"Раніше на східній околиці Ярославля стояв красивий Яковлевско-Благовіщенський храм XVIII століття. Точніше, він і зараз там, однак попи вирішили, що його ніхто не повинен побачити", - пише він. Насправді, раніше даної споруди не було. Біля храму стояв невеликий синій будинок. Однак пізніше до нього була прикріплена веранда, а далі хтось відбудував другий поверх, і за підсумком, будинок обшили сайдингом і поставили вікна з металопластику. Блогер же зазначив, що з боку храм нагадує "придорожнє кафе". Дзвіницю і зовсім не видно через величезний будинок.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Дуже красиво! Напевно тут тепер селяться далекобійники, які шукають гарячу каву і біляш, так як незабутня архітектура придорожнього кафе представлена ідеально", - зазначає Варламов.

Слід уточнити, що Варламов часто приїжджає в Ярославль, і виступає з критикою несмаку і потворності міст Росії. Однак місцевим жителям це не сподобалося, вони попросили більше блогера не приїжджати в їх місто.

Нагадаємо, раніше Варламов побував в окупованому Росією Криму і розповів, як постраждав півострів всього за чотири роки того, що відбувається з ним.

Блогер зауважив, що незважаючи на брехню російської пропаганди життя в тому ж Севастополі значно погіршилося. Молодий чоловік зазначив, що відпочинок в Туреччині тепер здається набагато більшою розкішшю, ніж гори сміття у напівзруйнованих містах знівеченого Росією Криму. Також Варламов супроводжував свої слова шокуючими знімками.

Раніше Знай.UA повідомляв, що Ілля Варламов показав, що залишилося від Росії після Чемпіонату світу 2018 з футболу.

Також Знай.UA розповідав, що Ілля Варламов показав життя в Мурманську, який перетворився в сміттєве пекло через серйозні проблеми з навколишнім середовищем.