Службовці канадської армії тепер офіційно можуть носити бороди.

Такий наказ видало Міністерство оборони Канади, передає CBC.

У законопроекті присутні чіткі інструкції та рекомендації по догляду за бородою. У той же час, військовим в будь момент можуть наказати поголитися "з міркувань безпеки".

Також у наказі прописано, що борода військового не може бути довшою 2 сантиметрів. Вона повинна бути акуратно підстрижена, на шиї і вилицях рослинність заборонена.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Службовці Військово-морського флоту отримають дозвіл носити бороду лише на суші: перед виходом військових змусять поголитися.

Таке нововведення повинно дати канадським військовим більше свободи при виборі зовнішнього вигляду, це, в свою чергу, "підвищить моральний дух в армії і залучить більше канадців на службу".

Підкреслимо, що солдатам канадської армії заборонено носити бороду ще з часів Другої світової війни. На думку керівництва Збройних сил Канади, борода створює додаткову небезпеку для військовослужбовців.

Нагадаємо, заступником начальника Генерального штабу оборони Канади призначений етнічний українець генерал-лейтенант Пол Винник. Цю інформацію повідомляє прес-служба міністерства оборони країни.

Останні два роки Винник командував сухопутними військами Канади. Крім того, він очолював військову розвідку країни.

"Під керівництвом генерал-лейтенанта Винника канадська армія була готова захищати інтереси канадців в країні і за кордоном. Я схвалюю його непохитну відданість своїм солдатам і Канаді", – заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", президент США Дональд Трамп черговий раз відзначився неординарними заявами. На цей раз він заявив, що багаті країни повинні платити Вашингтону за військову підтримку.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що згідно з чинним законодавством існує 20 підстав для надання відстрочки від строкової військової служби.