Стало відомо про нове загострення конфлікту між Сирією і Тегераном. Боротьба з экстримистами в Ірані під загрозою. З Тегерана була випущена ракета, яка ледь не зруйнувала всю операцію зі знищення терористів в Сирії.

Ракетний удар Тегерана по екстремістам в Сирії потенційно міг поставити під загрозу сили, які ведуть активну боротьбу з забороненої терористичної угруповання "Ісламська держава" (ІГ). Про це заявив представник американського міністерства оборони Шон Робертсон, повідомляє ТАСС.

Міністр оборони засудив дії Ірану, назвавши їх нерозсудливими, небезпечними і загострюючими ситуацію.

"Такі професійні Збройні сили, як у коаліції і Російської Федерації через спеціальний канал зв'язку займаються врегулюванням можливих конфліктів при проведенні своїх операцій для забезпечення максимальної безпеки. Іран не прийняв таких заходів", зазначив Робертсон.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У свою чергу США заявили про готовність добити залишки "Ісламської держави" на річці Еврат. До виконання цього завдання готова приступити міжнародна антитерористична коаліція. Про це повідомили представники Пентагону.

"Знай.ua" також повідомляє: США подарують Україні два катери, але не просто так. Берегова охорона Сполучених Штатів Америки на військово-морській базі в Балтіморі в четвер, 27 вересня, здійснить передачу Україні двох патрульних катерів типу Island. В офіційному повідомленні йдеться, що на церемонії передачі суден буте присутнім особисто президент України Петро Порошенко, а також віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер.

"Знай.ua" писав раніше: кроти ЦРУ в Кремлі: коло Путіна кишить "живими джерелами" розвідки США. Володимир Путін особисто розпорядився почати підривну діяльність проти США. До такого висновку прийшли американські спецслужби, спільний доповідь яких опубліковано ще до інавгурації Дональда Трампа попередня адміністрація Білого дому.

"Знай.ua" стало відомо: Толку ніякого: Помпео жорстко "проїхався" по Росії і подарував Путіну нові комплекси. Дії Російської Федерації в Україні та Сирії спрямовані на незрозуміло що, оскільки будь-яких результатів від роботи жодна країна світового співтовариства не бачить. Незважаючи на те, що поки процес йде дуже туго, Сполучені Штати все ж намагаються знайти з Москвою спільну мову.