В місті Мальме, Швеція, відкривається Disgusting Food Museum - третій за розмірами музей в державі. Таку інформацію повідомляє портал National Geographic.

Працюючи над експозицією, творці музею підібрали найбільш дивні (на думку жителя Європи) страви з різних країн. Наприклад, шведи побачили дивину в кумисі, швидше за все, не стільки через смакові відчуття, скільки з причини самої ідеї доїння коня.

У Китаї дуже люблять дивовижну закуску під назвою "столітнє" або "тисячолітнє яйце": яйця на кілька тижнів або навіть місяців залишають в середовищі з сильно лужною реакцією (суміш, що складається з глини, негашеного вапна, золи і рисового лушпиння). Через те, що перестає надходити повітря, білок стає пружним по консистенції і набуває темно-коричневого відтінку, стаючи напівпрозорим, а жовток - темним, кремоподібним, отримує запах аміаку і присмак сиру.

столітні яйця

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

В Перу люблять поласувати морськими свинками, на Сардинії поїдають сир разом з личинками мух (і тим, що вони виділяють), корейці закидають у рисову горілку живих новонароджених мишей, а азіатський фрукт дуріан через огидний запах навіть знаходиться в списку заборон для виносу в світ. Так, у багатьох місцях навіть існують спеціальні таблички, на яких поряд із згадкою про те, що не можна приводити тварин в заклади, стоїть значок фрукта.

бичий пеніс

Та й сама кухня Швеції відома своїми неприємними пристрастями - це, наприклад, відомий багатьом сюрстрьомінг, консервований квашений оселедець. В кінці 19 століття автор кулінарної книги жартома написав: "Вони (ті, хто воліє) вважають її витонченим делікатесом, однак на банкеті її подадуть тільки тоді, коли господар захоче поїсти один або, можливо, покличе гостей без носа".

Всі експонати будуть реальними: так на них "цікавіше" дивитися (а деякі можна буде і з'їсти). Правда, сюрстрьомінг створив цілу проблему: шматки сильно ароматної риби довелося поставити в герметичний контейнер.

Музей буде відкрито 31 жовтня за адресою Slagthuset, Carlsgatan, 12. Квиток буде коштувати для дорослих 185 шведських крон. Працювати він буде тільки три місяці, а пізніше переїде в Шанхай і буде колесити потім по всій земній кулі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з'явився музей для тих, хто шукає пригод і готовий дивуватися.

Також Знай.UA розповів, що у Києві з'явився Музей боксу.

Крім того, Знай.UA писав, що знайдений будинок, який не відкривали сто років, що виявився справжньою капсулою часу.