Світ сколихнула страшна трагедія в Індонезії - унаслідок потужного землетрусу та цунамі, який послідував за ним, на острові Сулавесі загинуло більше тисячі людей. Морги в постраждалих містах острова переповнені, тіла вже нікуди відвозити і їх складають просто неба.

З понеділка в Індонезії почали масові поховання жертв стихії, повідомляє The Independent.

На постраждалій частині острова Сулавесі в місті Палу вже вирита величезна братська могила. Розмір ями, призначеної для захоронення, має розміри 10 на 100 метрів. За словами місцевого командувача армією, перші похорони вже пройшли. В цій могилі захоронять в тому числі 545 осіб, тіла яких привезуть з однієї місцевої лікарні.

Трупи, які звозять з інших місць, фотографують, щоб пізніше рідні жертв змогли знайти їхні могили.

Таке величезне групове захоронення вирішили зробити через побоювання, що почнеться епідемія хвороб, а також з релігійних міркувань. Справа в тому, що в Індонезії прийнято ховати померлих якнайшвидше, зазвичай протягом 24 годин.
Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,7 стався в Індонезії в п'ятницю, 28 вересня. В результаті стихія зруйнувала тисячі житлових будинків, а також готелі, лікарні і торгові центри. Після підземних поштовхів на острів обрушилось цунамі, хвилі сягали від двох до шести метрів.

За попередніми даними, загинули більше тисячі чоловік. Але оскільки для розбору завалів не вистачає важкої техніки, очікується, що число жертв збільшиться. Місцеві видання повідомляють, що через брак продуктів і припасів жителі постраждалих районів острова почали грабувати магазини і заправки.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще



Нагадаємо, найбільше жертв стихія застала на пляжі Палу, там зібралися сотні відпочивальників, які готувалися до міського фестивалю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в мережі показали мотороші кадри перших хвилин катастрофи в Індонезії.

Також "Знай.ua" писав, кількість жертв землетрусу в Індонезії росте з катастрофічною швидкістю