Кількість загиблих від землетрусу і цунамі в Індонезії зросла до 384 людини, як повідомляє влада острова Сулавесі, де сталися страшні лиха. Така інформація стала відома від видання Reuters.

Уточнюється, що дані не остаточні, оскільки пошуково-рятувальні дії на даний момент в самому розпалі. Зараз вдалося з'ясувати, що більша частина загиблих проводила підготовку до міського фестивалю на пляжі. Як відзначають в Національному управлінні з ліквідації наслідків стихійних лих (BNPB), вижити вдалося тим, хто зумів залізти на дерева на висоту більше шести метрів.

"Коли вчора з'явилася загроза цунамі, люди все ще робили свої справи на пляжі і не одразу втекли, вони загинули", - розповів представник BNPB Сутопо Нугрохо.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля берегів Індонезії стався потужний землетрус. Перші фотографії і відеозаписи вже потрапили в мережу. Уточнюється, що понад півсотні людей отримали травми різного ступеня тяжкості. Як зазначають чиновники, число жертв буде зростати.

Стихія зруйнувала вщент тисячі будинків місцевих жителів. У більшій частині міст немає електрики і мостів. В одному з регіонів під удар потрапив госпіталь. Медики змушені надавати першу допомогу постраждалим прямо на вулиці.

Також стало відомо, що жахлива катастрофа сталася днями в місті Айова, США. Там обрушився залізничний міст, через що у річку впав вантажний потяг.

Зазначається, що склад займався перевезенням соєвої олії. Чиновники повідомили, що небезпечні речовини в річку не потрапили. Всього 20 вагонів виявилися затопленими в річці. Передбачуваною причиною називають повені і потужні зливи, які не так давно пройшли в даній місцевості.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що виверження найбільшого вулкану в світі потрапило на відео в прямому ефірі.

Також Знай.UA передавав інформацію від вчених, які не сумніваються, що в недалекому майбутньому Європу змиє хвилею гігантських розмірів.

Крім цього, Знай.UA розповів, що у Туреччині знайшли другу затонулу Атлантиду.