Морги в постраждалих містах Індонезії переповнені, тіла вже нікуди відвозити і їх складають просто неба. Число жертв стращного цунамі налижається до тисячі.

На даний момент офіційно зафіксовано 832 особи, які загибли внаслідок руйнівної стихії,- пише Politeka.

За повідомленнями ЗМІ, знищені тисячі споруд – будинки, лікарні, готелі, торгові центри. Висока вода просто зрівняла міста з землею.

Також стихія зруйнувала мости та дороги в країні. Головне шосе в місті Палу на острові Сулавесі, який найбільше постраждав від цунамі, розмито зсувами.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Найбільше жертв стихія застала на пляжі Палу, там зібралися сотні ідочивальників та готувалися до міського фестивалю. Трагедія сталася настільки швидко, що врятуватися вдалося не багатьом.

До сих пір невідома точна кількість загиблих в регіоні Донггала.

Раніше повідомлялося, що 540 осіб отримали поранення, близько тридцяти людей оголосили, як зниклими безвісти. Про це повідомили в агентстві зі стихійних лих.

У більшості міст відключено електропостачання. В одному з регіонів землетрус зруйнував лікарню, медикам довелося надавати допомогу постраждалим просто неба.

Викликана цунамі хвиля заввишки до двох метрів обрушилася на індонезійський острів Сулавесі після сильного землетрусу. Біля берегів Індонезії в п’ятницю відбулося відразу два землетруси, одне з них – магнітудою 7,5 балів. Відразу після цього цунамі обрушилося на місто Палу.

Сулавесі – 11-й за величиною острів у світі. Там руйнівні землетруси не рідкість. Нинішній землетрус був найпотужнішим за ті, про які вж відомо. Раніше кідбкість жерт не перевищувала кількох сотень.

Нагадаємо, в мережі показали мотороші кадри перших хвилин катастрофи в Індонезії.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", у США обвалився міст разом з потягом: в мережі з'явилося відео катастрофи.

Також "Знай.ua" писав, що виверження вулкана, від якого холоне кров, збирає натовпи туристів.