На звинувачення Нідерландів про спробу Росії провести хакерську атаку на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) в Кремлі відреагували у традиційній манері – запереченням очевидного і викручуванням та окозамилюванням.

Так, Міністерство закордонних справ Росії, коментуючи звинувачення Міноборони Нідерландів у кібератаці, назвало це "антиросійською шпіономанією", яка "завдає серйозної шкоди двостороннім відносинам".

У відомстві заявили, що Нідерланди чекали так довго - майже шість місяців, щоб опублікувати дані про висилку з країни чотирьох росіян, через відкриття сесії ОЗХЗ, яка має пройти 9 жовтня. Там, зокрема, будуть обговорюватися питання фінансування механізму в рамках Технічного секретаріату Організації.
"Створення такого механізму призначення "винних" у застосуванні хімічної зброї, всупереч нормам міжнародного права і в порушення прерогатив РБ ООН, наполегливо домагається ряд західних держав", - сказано в повідомленні російського МЗС.

Звинувачення Нідерландів в МЗС Росії назвали "ще одним інформаційним "вбросом" та "одним з етапів формування "потрібного" політичного тла для обходу проштовхування цієї протиправної ініціативи".

У російському відомстві перевернули все з ніг на голову і щодо звинувачення Нідерландів в прагненні РФ отримати дані з розслідування аварії малазійського рейсу МН17.

"Незрозуміло, на кого розраховані заяви, в яких громадяни Росії звинувачуються в спробах кібератак на ОЗХЗ і в прагненні отримати дані з розслідування аварії малазійського рейсу МН17: нібито для цього необхідно перебувати поруч з "об'єктом нападу", - сказано в заяві МЗС Росії.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Дійсно, кому, як не Росії знати, що для здійснення кібератак не потрібно знаходитись "поруч з об'єктом нападу".

"Мабуть, нідерландській стороні рішуче нічого відповісти на факти про національну приналежність ракети, яка збила малайзійський лайнер", - заявили у російському відомстві, абсолютно ігноруючи той факт, що Нідерланди давно вже все сказали про приналежність цієї ракети.

Зазначимо, що нещодавно спецслужби Голландії заявили про те, що запобігли теракту у квітні цього року, котрий планували російські розвідники.

Правоохоронні органи Нідерландів вислали з країни чотирьох громадян РФ, причетних до підготовки кібератаки на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) в квітні цього року. Операція російського ГРУ, як передбачається, була націлена на штаб-квартиру ОЗХЗ в Гаазі. Ідентифіковані нідерландськими правоохоронцями четверо підозрюваних мали при собі дипломатичні паспорти. Серед них були IT-фахівці та агенти підтримки.

Нагадаємо, Британія звинуватила Росію в організації "невибіркових та безрозсудних" кібератак по всьому світу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", путінський шпигун так тікав з Голландії, що забув речові докази.

Також "Знай.ua" писав, що Путін особисто розпорядився почати підривну діяльність проти США.