Нещодавно спецслужби Голландії заявили про те, що запобігли теракту у квітні цього року, котрий ймовірно планували російські розвідники. Втім, днями стався інцидент, який сам по собі доводить причетність чотирьох громадян РФ до злочину, принаймні, одного з них точно.


Чек із таксі видав росіян


Причина всьому – банальна неуважність. Один з висланих росіян, Олексій Моренць, випадково залишив чек із таксі, на якому чітко вказано місце виклику: там розташовується штаб-квартира ГРУ, їхав він до аеропорту Шереметьєво.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В цьому районі є також засекречена військова частина, на провулку Комсомольському.


До речі, він також допомагав зламати мережу Організації по забороні хімічної зброї, штаб-квартира якої знаходиться в Гаазі. Разом із Моренцем вислали Євгена Серебрякова, Олега Сотникова та Олексія Мініна. Силовики Голландії вилучили у них шпигунське обладнання і гроші.

Крім того, ця група могла бути причетна й до інших операцій: один з вилучених ноутбуків використовувався для реєстрації в мережі готелю в Швейцарії, де в 2016 році проходив з'їзд Всесвітнього антидопінгового агентства.

Росіян також підозрюють в причетності до зломів в Бразилії та Малайзії (мова йде про поліцію і прокуратуру). Передбачається, що вони могли намагатися отримати доступ до розслідування катастрофи "Боїнга" в Україні в 2014 році.


Вони прибули в Голландію 10 квітня за дипломатичними паспортами, були затримані через три дні місцевими спецслужбами і одразу спробували знищити телефони, які були у них з собою. На допиті виправдовувалися, що нібито просто приїхали на відпочинок.


Дивіться: 14 країн ухвалили рішення вислати російських дипломатів


Нагадаємо, у біографії Чепіги-Боширова спливли несподівані подробиці.
Як повідомляв Знай.ua, Пентагон анонсував випробування зброї нового покоління.
Також Знай.ua писав, у Туреччині впізнали в Чепізі резонансного кілера.