США готуються до випробування своєї нової гіперзвукової зброї.

Цю інформацію повідомив американський телеканал CNBS.

Як розповів перший заступник міністра оборони США Патрік Шанахан, "Америка буде проводити випробування швидше і частіше, ніж цього очікують".

Крім того, Шанахан підкреслив, що зараз США з'ясовують, скільки одиниць зброї знадобиться американській армії і як зробити її модульною. За словами заступника міністра, "потрібно подумати, як буде вибудовуватися виробнича база".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Гіперзвукові літальні апарати досягають швидкості більше 5 Мах, це в п'ять разів більше швидкості звуку - близько 1,6 км/с.

Патрік Shanahan

Відомо, що в Росії та Китаї також проходять випробування такої зброї. Ще в березні російський президент Володимир Путін заявив про створення нової ядерної зброї і гіперзвукових літаків. Китай не збирається поступатися і вже успішно випробував свої апарати.

Нагадаємо, що якщо завтра війна? Це питання турбує не тільки мілітаристських експертів і керівників держав, воно стосується кожного з нас. Досі найбільш потужними в сфері військових розробок, крім досягнень Китаю і КНДР, вважалися США і Росія. Що ж буде, коли ці дві країни все ж зважаться наставити один на одного зброю, і якщо так - то що зберігають у своєму арсеналі їх війська.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Росія почала розробляти ракетний екраноплан, який нібито буде невидимим для радарів супротивника. На думку експертів, екраноплан стане ефективним сучасним зброєю.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що після гучного провалу крилатих ракет, якими так пишався Володимир Путін під час щорічної конференції, Міноборони РФ отримало чіткий наказ – повторити спробу ще раз.