Сьогодні, 6 жовтня, в Барселоні, Іспанія померла культова оперна співачка Монсеррат Кабальє. Про це повідомляє іспанська газета La Vanguardia.

За даними видання, прощання зі співачкою пройде в неділю. Похорони співачки відбудуться в понеділок, 8 жовтня.

Співачка прославилася, в першу чергу, своєю технікою бельканто і виконанням ролей у класичних італійських операх Пуччіні, Белліні і Доніцетті. Величезний репертуар (88 ролей), близько 800 камерних творів. За весь період кар'єри виконувала найрізноманітніші партії — від Паміни до Ізольди, від Донни Ельвіри до Турандот.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Любителям рок-музики відома зі спільного альбому з вокалістом групи Queen Фредді Мерк'юрі — Barcelona (1988). Заголовна пісня, присвячена рідному місту Кабальє — Барселоні, стала однією з двох офіційних пісень літніх Олімпійських ігор 1992 року, що проходили в столиці Каталонії. У 1997 році спільно з швейцарською рок-групою Gotthard була записана рок-балада "One Life One Soul".

Раніше ми повідомляли, що в п'ятницю, 5 жовтня, на 75-му році життя не стало легендарної актриси, Народної артистки України Неоніли Крюкової.

Про це її дочка Мирослава Барчук повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Пішла матуся сьогодні вранці. Дуже просимо помолитися за неї. Час і місце прощання повідомимо, як тільки буде відомо", - написала вона.

Що стало причиною смерті, поки що не з'ясували. 12 років тому актриса серйозно травмувала хребет, і з тих пір була прикута до ліжка. В її киноколлекції такі перлини, як "Кайдашева сім'я", "На Київському напрямку", "Пропала грамота". У 2008 році Неоніла Крюкова отримала звання Героя України.

Також ми писали про те, що 1 жовтня, в Швейцарії у віці 94 років помер легенда світу шансону, відомий музикант Шарль Азнавур. Про це повідомляє видання Le Figaro.

Нагадаємо, не стало легендарної української актриси.

Як раніше повідомляв Знай.uа, помер відомий український баскетболіст.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що у Швейцарії у віці 94 років помер легенда світу шансону, відомий музикант Шарль Азнавур.