Режиму президента РФ Володимира Путіна лишилися лічені дні, і закінчиться він швидше за все саме на Кавказі – там, де війна свого часу привела його до влади. Принаймні, таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив російський соціолог Ігор Ейдман.


Режиму Путіна кінець?


За словами експерта, такий розвиток подій може спіткати країну-агресора абсолютно будь-якої миті:

"Кавказька війна породила Путіна, вона його і вб'є. Путін не встановив міцний мир на Кавказі. Пожежа війни, яка тліє там, готова будь-якої миті вирватися і запалати з новою силою. У цьому вогні може згоріти хвалена путінська стабільність, а з нею і всі "скрєпи" режиму", — вважає він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Едман додав, що яскравий приклад тому - загострення ситуації в Інгушетії, яке з часом перекинеться на всю територію Чечні.

"Спалахнути може і зараз в Інгушетії, і в самій Чечні за якийсь час. Нова війна на Кавказі проти путінського колоніального режиму і його місцевих ставлеників практично неминуча", — підсумував соціолог.


Як відомо, в Інгушетії тривалий час не припинялися масові протести проти передачі своїх земель Чеченській Республіці, до протестуючих приєдналася поліція.

Протести в Інгушетії
Протести в Інгушетії


4 червня тисячі людей вийшли під будівлю парламенту в столичному місті Магас, після того, як депутати ратифікували "угоду про встановлення кордону", підписану 26 вересня головою Чеченської Республіки Рамзаном Кадировим і главою Інгушетії Юнус-Беком Євкуровим.

Протести в Інгушетії
Протести в Інгушетії


Протестуючі назвали свою акцію безстроковою і заявили, що будуть стояти до кінця. Незважаючи на всі спроби центральних каналів Росії применшити масовість людей, які вийшли на вулиці Магаса, фото і відео з місця подій свідчать про протилежне.

Протести в Інгушетії
Протести в Інгушетії

Більш того, до протестуючих приєдналася поліція міста, правоохоронці.

Протести в Інгушетії
Протести в Інгушетії


Дивіться: Протести в Інгушетії: силовики моляться разом з демонстрантами


Нагадаємо, прес-секретар Європейської зовнішньополітичної служби Майя Коціянчич оприлюднила заяву в якій вимагає у РФ звільнити українських політв'язнів.
Як повідомляв Знай.ua, американська влада заблокувала активи російського олігарха Олега Дерипаски.
Також Знай.ua писав, падіння Жириновського під час важливого заходу потрапило на камери.