11 жовтня під час старту російської ракети-носія "Союз МС-10" з новим екіпажем МКС сталася аварія носія. Інформацію оголосив диктор по телетрансляції, яка велася на сайті "Роскосмосу".

За даними джерела "РИА Новости", екіпаж після аварії здійснив аварійне приземлення орієнтовно в Казахстані.

Запуск був здійснений з майданчика "Гагарінський старт" 11 жовтня. Стиковка з орбітальною станцією була запланована на 17:44 за київським часом. Відомо, що "Роскосмос" вів пряму трансляцію запуску, але оперативно припинив її через непередбачену аварію.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зараз капсула з космонавтом "Роскосмосу" Олексієм Овчининим та астронавтом НАСА Ніком Хейгом приземлилася. Під час спуску за нею спостерігали рятувальники. Екіпаж живий і не зазнає перевантажень. До місця направляється пошуково-рятувальний загін.

Пізніше космонавт Олександр Волков на прохання російських ЗМІ прокоментував аварію ракети "Союз" при запуску з Байконура.

"Це відбувається на самому старті, тобто система, яка забезпечує порятунок екіпажу", — сказав співрозмовник.

"Зараз хлопцям пощастило, що вони живі. У них та висота хороша, коли вже можна було спускатися на апараті", - розповів космонавт.

Пізніше з'явилося відео запуску ракети "Союз".

Пізніше NASA опублікувало інформацію про аварію на "Союзі", прикріпивши фотографію звичайного для Росії етапу підготовки запуску ракети в космос - окроплення її і космонавтів святою водою.

"А якщо б не окропили, то взагалі ваш "Союз" розбився б об небесну твердь", - коментують в мережі.

Глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін прокоментував ситуацію. На своїй сторінці в Facebook він написав, що рятувальні загони працюють з першої секунди аварії.

Нагадаємо, російська ракета мріяла пронизати космос, але знову пробила дно.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що на МКС з'їдять "члени екіпажу", російський космонавт розповів всю правду.

Також "Знай.uа" повідомляв, що астронавт NASA показав дивовижні знімки Чорного моря.