Китай офіційно узаконив принципи боротьби з екстремізмом в Синьцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР), населеному мусульманами.

Регіональна влада Синьцзяна внесла зміни в закон, згідно з яким перевиховання мусульман, звинувачених в релігійному екстремізмі, здійснюється в спеціальних таборах, так званих "центрах професійного навчання та підвищення кваліфікації".

Влада Китаю опублікувала документ про боротьбу з екстремізмом в регіоні Синьцзян, в якому офіційно підтвердила існування таких таборів, повідомляє BBC News.

У документі сказано, що в такі табори , так звані "центри професійного навчання та підвищення кваліфікації", потрапляють люди, які перебувають під "впливом екстремізму". За словами китайських чиновників, в цих таборах затриманих перевиховують за допомогою консультацій психологів та ідеологічної освіти.

Саме поняття екстремізму в документі має широке трактування. Так, наприклад, екстремістами можуть визнати батьків, які скаржаться на те, що їхні діти вступають у шлюб з представниками інших релігій або етнічних груп.

Крім того, в Сіньцзяні існує ряд заборон, про які також йдеться у документі: місцевим жителям не можна носити паранджу, довгу бороду, давати дітям арабські імена, заважати їм отримувати державну освіту, забороняється поширювати поняття халяль (цим словом називають все, що дозволено ісламом, - ред.) на будь-які товари, крім їжі. Також жителі зобов'язані дивитися телебачення і слухати радіо.

Правки до закону підтверджують повідомлення про масові затримання в Сіньцзяні, пише CNN. Колишні в'язні розповідають, що їх змушували в "таборах перевиховання" кричати патріотичні гасла, співати революційні пісні і вивчати праці китайського президента Сі Цзіньпіна.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Згідно з новими правилами, всі чиновники і правоохоронці в регіоні повинні принести клятву, в якій зобов'язуються бути "лояльними членами комуністичної партії" і "не мати ніяких релігійних переконань". "Марксизм і ленінізм" - єдина віра, яку вони можуть сповідувати, повідомляє видання.

Нагадаємо, у Німеччині мусульмани вийшли на антитерористичну демонстрацію

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у Китаї, згідно з недавньою поправкою в основний закон, одна і та ж особа може переобиратися на посаду керівника країни необмежену кількість разів.

Також "Знай.uа" повідомляв, що терористи "Ісламської держави" закликали в аудіозверненні своїх послідовників здійснити теракти в ряді країн.