У членів екіпажу російської ракети "Союз МС-10 " - американського астронавта Ніка Хейг та російського космонавта Олексія Овчініна, які здійснили аварійну посадку і приземлилися в Казахстані, виявили проблеми зі здоров'ям.

Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на джерело на космодромі Байконур.

"Членів екіпажу "Союз МС-10"оглянули медики, їх стан не цілком добрий", - цитують видання співрозмовника з космодрому.

Про що саме йдеться, не повідомляється.Зазнаяається, що льотчиків мали відправити спецбортом на аеродром Чкаловський в Москву, а потім в Зоряне містечко.

У той же час в NASA заявили про задовільний стан команди.

Нагадаємо, 11 жовтня ракета "Союз", яка повинна була доставити членів екіпажу на Міжнародну космічну станцію, зазнала аварії.

Члени екіпажу констатували наявність аварійної ситуації на 119-й секунді польоту при відділенні бічних блоків першого ступеня від центрального блоку другого ступеня ракети-носія.

"Дві хвилини сорок п'ять секунд. Аварія носія. Швидко ми прилетіли", - повідомляв командир екіпажу Овчінін російському Центру управління польотами відразу після збою.

Капсула з космонавтами приземлилася приблизно в 500 км від космодрому на території Казахстану.

Варто зазначити, що з 2011 року, після згортання американської програми пілотованих запусків, астронавти NASA, які відправляються на МКС, змушені орендувати місця в російських апаратах "Союз". Протягом останніх 7 років цей корабель був єдиним способом дістатися до космічної станції.
Однак вже з літа 2019 року американські астронавти будуть літати до МКС на кораблях приватних американських компаній SpaceX і Boeing.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, ганебний провал Роскосмосу показали на відео.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що місце третього члена екіпажу корабля "Союз МС-10" займав вантажний контейнер, забитий продуктами харчування.

Також "Знай.uа" повідомляв, що російська ракета знову впала - аварія сталася через кілька хвилин після запуску.