Максимальна, п'ята категорія - таку приурочили потужному урагану "Уілла", який стрімко наближається до узбережжя Тихого океану в Мексиці. Рятувальники попереджають про його потенційну небезпеку.

Так, співробітники Національного ураганного центру повідомляють, що "Уілла" може спровокувати неймовірно сильні вітри і зливи в південно-західній і західно-центральній частині країни.

Відразу в 14 муніципалітетах (штати Сіналоа і Наяріт) оголосили режим надзвичайного стану. На даний момент від епіцентру урагану евакуювали до 8 тисяч людей.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Спочатку фахівці припускали, що стихія пройде біля островів Маріас (це величезна кількість маленьких островів, які розташовуються в 96 кілометрах від берега). Але трохи пізніше синоптики заявили, що ураган не обійде стороною територію від острова Сан-Блас до курортного міста Мазатлан.

В мережі опублікували фото "Уілли", зроблену супутником з космосу.

Страшний ураган атакував Португалію

За інформацією українського МЗС, пориви вітру досягають 190 кілометрів на годину. Найбільш небезпечними районами вважаються Сетубал, Лісабон, Сантарем, Лейрія, Коїмбра і Авейру. В цих районах країни спостерігаються найнебезпечніші пориви, вітер буквально зносить все на своєму шляху. Українців просять бути обережними, плануючи свої поїздки до Португалії.

Нагадаємо, ураган "Майкл" продовжує бушувати в південно-східній частині США. Через це на території Штатів спостерігаються сильні дощі, які супроводжуються рвучкими вітрами й повенями. Стихія не вщухає навіть після зниження до рівня тропічного шторму.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", 12 людей, серед яких британська пара, стали жертвами зливи, яка затопила схід іспанського острова Майорка. Рятувальники шукають восьмирічного хлопчика. Серед загиблих є троє громадян Німеччини і жінка з Нідерландів.

Також "Знай.uа" писав про те, що більше десяти учнів початкових класів стали жертвами страшної стихії, яка обрушилася на індонезійський острів Суматра: тут природна стихія атакувала школу.