Колишня співробітниця ЦРУ Джонна Мендез розповіла, як американське розвідувальне агентство маскує своїх розвідників так, що їх майже ніхто не впізнає.

Виявляється, за допомогою накладних щелеп можна повністю змінити обличчя та вимову людини, і іноді робити такі речі агентам доводиться за лічені секунди.

Якщо і є в цьому світі люди, які добре знаються на маскування, то безперечно, що це розвідники, яким частенько доводиться перевтілюватися для службових завдань.

Роблять вони це не тільки у голлівудських фільмах, а й у реальному житті також.

За словами Мендез, ніхто не відміняв легке маскування. Іноді агентам буває достатньо перуки, накладної бороди або вусів та темних окулярів, щоб стати зовсім іншою людиною. Проте бувають в роботі агентства такі випадки, коли розвідникові потрібно підійти до когось дуже близько або навіть поспілкуватися з ним, тому однієї перуки та окулярів може бути недостатньо. І тоді в хід йдуть більш складніші способи зміни зовнішності.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Наприклад, накладки для чола, вилиць, підборіддя, використовують навіть накладні щелепи. За допомогою них у людини не тільки змінюється зовнішній вигляд зубів, але і прикус, а відповідно, і форма обличчя теж.

Але на зміні зовнішності робота маскувальниками з ЦРУ не закінчується. Як говорить Джонна, видати в розвідника під прикриттям того, ким він насправді є, може навіть те, як він користується виделкою і ножем. Європейці, коли ріжуть щось, зазвичай тримають ніж у правій руці, а виделку у лівій, не перекладаючи їх. А ось американці постійно відкладають ніж і беруть виделку в праву руку.

Нагадаємо, раніше ЦРУ розсекретило сенсаційні дані про сексуальну орієнтацію Гітлера.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що коло Путіна кишить "живими джерелами" розвідки США.

Також "Знай.uа" писав, про те, що ЦРУ виявило джерело витоку секретної інформації.