Восьмеро українських військових вирушили до США задля участі у Марафоні.

Там вони представлятимуть нашу державу на міжнародному забігу серед морських піхотинців. Захід відбудеться вже в неділю, 28 жовтня.

Хлопці уже прибули на змагання і активно розпочали готуватися до марафону.

2015 рік для Олександра Попруженко став фатальним. Тоді він був військовим інструктором на полігоні. під час навчань один новобранець невдало кинув гранату. Олександр схопив її, щоб відкинути її подалі від людей,проте зброя вибухнула у нього в руках.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Військовому вдалося врятувати 15 життів, але сам чоловік отримав безліч жахливих травм. Спочатку лікарі не давали взагалі ніяких прогнозів, потім говорили, що буде жити, але не зможе ходити і світ не побачить.

Олександр справді втратив зір, проте не втратив жаги до життя та перемоги. Він не просто пішов, а побіг, і зараз готується до випробування - подолати марафон довжиною аж у 42 кілометри.

"Я живий, поки можу бігти. Це моя фраза. Я пишаюся тим, що я можу представляти Україну в такому біговому форматі, я вірю, що українці можуть все! Ми просто неймовірна нація", - розповів Попруженко.

Олександр і ще сім українських воїнів-ветеранів візьмуть участь у міжнародному марафоні морської піхоти в США. Захід щорічно проходить у Вашингтоні, на ньому збираються тисячі військових зі всієї планети. Україна бере участь у такому марафоні не вперше, наші військові будуть бігти там уже третій раз.

У наступні три дні до початку марафону наших військових чекають екскурсії по американській столиці та напружені тренування перед забігом. Наші учасники налаштовані оптимістино, кажуть: на марафоні, як і на фронті - налаштовані тільки на перемогу.

Нагадаємо, раніше 76-річний українець зірвав куш на марафоні у Чикаго та обійшов дюжину суперників.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що Міністр охорони здоров'я помер на марафоні.

Також "Знай.uа" писав, про те, що мігранти залишили учасників Лондонського марафону без води.