Президент США Дональд Трамп і віце-президент США Майк Пенс закликали засудити до смертної кари 46-річного Роберта Бауерса, який у суботу, 27 жовтня, влаштував бійню в синагозі Піттсбурга. За останніми даними, він застрелив 11 осіб і поранив ще шістьох, в тому числі чотирьох поліцейських.

На тлі повідомлень про стрілянину в Пітсбурзі президент Сполучених Штатів Дональд Трамп закликав до посилення закону про смертну кару. Про це повідомляє ABC.

На думку Трампа, злочинці, які влаштовують напади, схожі на те, що відбувається в Піттсбурзі, повинні понести найвищу кару.

"Будь-хто, хто зробить подібне по відношенню до невинних людей, будь то в храмі чи в церкві, повинен заплатити найвищу ціну", - заявив Трамп.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Віце-президент Пенс, зі свого боку, зазначив, що злочинець повинен понести суворе покарання, оскільки він вчинив напад на беззахисних людей в храмі і тим самим завдав удар по свободі релігії в Америці.
"У нашій країні немає місця релігійній ненависті та антисемітизму", - підкреслив Майк Пенс.

Нагадаємо, озброєний неадекват захопив синагогу у штаті Пенсільванія і відкрив стрілянину. Масове вбивство сталося в старому єврейському кварталі Піттсбурга - Сквіррел-Хілл. Синагога, у якій Бауерс зчинив стрілянину, належить конгрегації "Древо життя", яка відноситься до так званих консервативних євреїв.

Як повідомляв портал "Знай.ua", нападник на синагогу в Піттсбурзі застрелив 11 людей, з яких двоє – офіцери поліції.

Також "Знай.ua" писав, 1 жовтня 2017 року 64-річний Стівен Педдок влаштував бійню в Лас-Вегасі.