46-річному Роберту Бауерсу, який у суботу, 27 жовтня, відкрив вогонь по віруючим людям в синагозі міста Піттсбург, пред'явлено звинувачення за 29 пунктам, 11 з яких - за використання вогнепальної зброї для скоєння вбивства і злочинів на ґрунті нетерпимості.

Про це повідомляє CBS News. За інформацією видання, генеральний прокурор США Джефф Сешнс заявив, що для стрілка вимагатимуть смертну кару.

Аналогічної думки дотримується і президент країни Дональд Трамп. Він заявив, що слід прискорити розгляд питання про смертну кару для того, щоб в майбутньому уникнути подібних трагедій.

Президен США закликав до посилення закону про смертну кару. На думку Трампа, злочинці, які влаштовують напади, схожі на те, що відбувалось у Піттсбурзі, повинні понести найвищу кару.

"Будь-хто, хто зробить подібне по відношенню до невинних людей, будь то в храмі чи в церкві, повинен заплатити найвищу ціну", - заявив Трамп.


Нагадаємо, вчора близько 10 години ранку за місцевим часом в місті Піттсбург чоловік, озброєний автоматом Калашникова "АК-47", вдерся до синагоги під час богослужіння та відкрив стрілянину.

При цьому, як стверджують очевидці, стрілок кричав: "Ці євреї повинні померти".

На місце події була викликана поліція. Зловмисник забарикадувався в будівлі синагоги і почав викрикувати антисемітські послання. Між ним і співробітниками поліції сталася перестрілка. Станом на сьогоднішній день відомо про 11 жертви стрілка, а також про шістьох роранених.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", пітсбургський стрілок виявився запеклим антисемітом

Також "Знай.ua" писав, президент США Дональд Трамп і віце-президент США Майк Пенс закликали засудити до смертної кари пітсбургського стрілка.