У понеділок, 29 жовтня, влада Італії офіційно заявила, що стихія відправила 70% Венеції під воду. Місто розташоване на більш ніж 100 невеликих островах в лагуні Адріатичного моря.

Висота стояння води досягла відповіді 149 сантиметрів над рівнем моря.

Місто, яке багато років буквально пронизане каналами, підтоплює досить часто, але на цей раз явно перебір.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Моторошним фотозвітом ділиться AP.

Метеорологи радять не розслаблятися, оскільки вже найближчим часом вода може піднятися до 160 сантиметрів.

Венеціанська служба статистики повідомляє, що нинішній рівень в останній раз шокував місто у 1979 році.

Губернатор області Венето Лука Дзайя не виключає, що масштаб повені може досягти рівня 1966 року, коли затопило Венецію і Флоренцію.

За останній час зливи і шторми різко підсилити, від чого постраждала величезна частина Італії.

Сотні шкіл по всій країні закрито, у багатьох регіонах оголосили штормове попередження.

Найгірше справи йдуть в областях Лігурія, Ломбардія, Фріулі, Венето і Тренто на півночі країни і Абруццо в центральній частині, а також на Сицилії.

Нагадаємо, ураган "Майкл" продовжує бушувати в південно-східній частині США. Через це на території Штатів спостерігаються сильні дощі, які супроводжуються рвучкими вітрами й повенями. Стихія не вщухає навіть після зниження до рівня тропічного шторму.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", 12 людей, серед яких британська пара, стали жертвами зливи, яка затопила схід іспанського острова Майорка. Рятувальники шукають восьмирічного хлопчика. Серед загиблих є троє громадян Німеччини і жінка з Нідерландів.

Також "Знай.uа" писав про те, що більше десяти учнів початкових класів стали жертвами страшної стихії, яка обрушилася на індонезійський острів Суматра: тут природна стихія атакувала школу.