У мережі з'явилося відео з місця аварії російського авіаносця «Адмірал Кузнєцов» в Мурманську.

Відомо, що в ніч на 30 жовтня на заводі в Мурманську у зв'язку із плановими технічними та ремонтними роботами авіаносця «Адмірал Кузнєцов», відбулося аварійне затоплення плавучого дока ПД-50.

Внаслідок пригоди поранень зазнало чотири особи, ще одна людина зникла безвісти. Зазначалося, що сам крейсер не отримав серйозних пошкоджень.

Варто зазначити, що «Адмірал Кузнєцов» - єдиний авіаносець в складі ВМФ Росії та останній введений в експлуатацію в СРСР. Авіаносець розпочали будувати ще на початку 80-х на базі типового проекту 1145.

Разом з «Кузнєцовим» по такому ж проекту створювалися авіаносні крейсери «Варяг» і «Ульяновськ». Всі три кораблі будувалися на суднобудівних верфях у Миколаєві.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Варяг» після розділу Чорноморського флоту дістався Україні і був згодом проданий Китаю, де зараз служить під назвою «Ляонін». «Ульяновськ» в 1992 році розібрали через нестачу коштів для завершення будівництва.

Нагадаємо, раніше на дні Дніпра знайшли прадавній затонулий корабель: фото.

Гидроархеологічна експедиція в Хортицькому заповіднику, яка завершилася 17 червня, на дні Дніпра, в його гирлі, виявили середньовічний корабель, датований орієнтовно XVI століттям.

Про це повідомив керівник експедиції Дмитро Кобалія у своєму Facebook.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що у Бермудському трикутнику знайшли корабель прибульців.

Дослідник із США Даррел Міклос використовував карти знаменитого американського астронавта Гордона Купера, які допомогли йому виявити щось затонуле в Бермудському трикутнику.

За словами «мисливця за кораблекрахами», знахідка за зовнішнім виглядом нагадує загадковий корабель прибульців з бічними виступами величиною приблизно 500 метрів. Міклос займався дослідженням дна біля Багамських островів, наткнувшись на масивний об'єкт, нижча частина якого розташовувалася на 100-метровій глибині.

Також "Знай.uа" писав, про те, що до мундіального стадіону в Пітері прибило корабельну міну: фото.