У середу, 31 жовтня, статус найвищої в світі втратила китайська статуя Будди Весняного Храму, а отримало творіння, присвячене Валлабхаї Пателю - борцю за незалежність Індії 1950 році. Висота монумента складає 182 метри. Статуя в Китаї - лише 120.

Розташований памятник у штаті Гаджарад. Чинний глава індійського уряду Наренда Моді зазначив, що "статуя єдності" стане головним надбанням держави.

Аби звести статую, знадобилися 430 мільйонів доларів. Половина з цієї суми прийшла з місцевого бюджету, друга половина складається з пожертв і внеску федеральної влади.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

До речі, найвищою статуя пробуде зовсім недовго: в західному штаті Махарашта зараз зводять статую короля-воїну Махаттри Шіваджі. Планується, що її висота сягатиме 190 метрів.

Спадщина древнього народу - кам'яні баби

Перші баби з'явилися у Дніпрі в історичному музеї в середині XIX століття. Зараз у музеї близько 100 статуй, більшість з яких – половецькі.

Відомо, що історики минулих століть приписували цих велетнів – і гунам, і скіфам, і кельтам. Однак, тільки в минулому столітті, вдалося встановити, що кам'яних баб залишили після себе саме половці або як ще їх називають - кипчаки.

Нагадаємо, українські археологи зробили сенсаційне відкриття на рідній землі. Вони розрили два кургани, в яких таїлися десять поховань різних часів і культур. Дослідники вважають, що знахідки датуються третім тисячоліттям до нашої ери і відносяться до бронзового століття.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", стало відомо, як проводжали в останню путь Степана Бандеру. Він і досі залишається досить неоднозначною постаттю в історії України.

Також "Знай.uа" писав про те, як Канада і Данія ділять острів з допомогою випивки.