У середу, 31 жовтня, Великобританія підняла з бази в Шотландії два винищувачі "Тайфун" для перехоплення двох російських бомбардувальників, які робили запланований політ і підступили впритул до повітряного простору країни.

Про це пише газета Mirror з посиланням на дані західних авіаційних моніторингових ресурсів.

Повідомляється, що британські винищувачі вилетіли з авіабази "Лоссимут" в Шотландії 15:05 за київським часом. Крім того, щоб підтримати тривалий політ винищувачів "Торнадо" з авіабази "Брайз Нортон" в Англії також вилетів літак-заправник "Voyager".

В цей же день Міністерство оборони Росії заявило, що два стратегічні ракетоносці Ту-160 "виконують плановий політ над нейтральними водами Баренцева і Норвезького морів".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Варто відзначити, що планова тривалість польоту становить близько 10 годин, після чого "екіпажі повинні повернутися на аеродром базування".

"Захід проходить в суворій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору без порушення кордонів інших держав", - зазначається в повідомленні Міноборони РФ в соціальній мережі Facebook.

Два стратегических ракетоносца Ту-160 ВКС России совершают плановый полет над нейтральными водами Баренцева и...

Geplaatst door Минобороны России op Woensdag 31 oktober 2018

Уточнимо, що всі польоти над нейтральними водами Арктики, Північної Атлантики, Чорного і Каспійського морів, а також Тихого океану виконуються льотчиками дальньої авіації на регулярній основі.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що українська армія готується до контратаки російської агресії з морського напрямку на Азовське море. За словами президента, Росія добре і цілеспрямовано підготувалася до "загарбницьких дій".

Як повідомляв портал Знай.uа, НАТО влаштував найбільші військові навчання з часів "Холодної війни" на узбережжі Північної Європи. Демонстрація сили – це, насамперед, застереження для Росії, агресивного сусіда Норвегії.

Також портал Знай.uа писав, що з 25 жовтня по 7 листопада цього року Україна бере участь в навчаннях НАТО Trident Juncture. Відомо, що Україна стане однією з 5 країн-партнерів НАТО на навчаннях.