Британський наглядовий орган в області мовлення Ofcom розглядає скарги про порушення принципів неупередженості та правдивості з боку телеканалів Russia Today (RT), Рен ТВ і НТВ Мир. Про це заявила глава Ofcom Шарон Уайт.

У Великій Британії обирають міру покарання для трьох російських телеканалів. Russia Today, Рен-ТВ та "НТВ Мір" звинувачують у порушенні принципів неупередженості та правдивості. Так, лише проти Russia Today - наразі 10 скарг.

Вони стосуються необ'єктивного висвітлення багатьох тем. Зокрема, війни на сході України та в Сирії, а також замаху на Скрипалів. В Офкомі підкреслили, що з часу отруєнь у Солсбері, на прокремлівському каналі з'являється дедалі більше упереджених програм та сюжетів.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Якщо підстав вистачить, російських пропагандистів можуть позбавити ліцензій на мовлення в Британії.

Повідомляється, що скаргу на НТВ Мир в травні 2018 року подала литовська державна комісія з телебачення і радіомовлення. Литовці звинуватили канал у хибному і односторонньому висвітленні подій в Литві під час Другої світової війни. Литва подавала скаргу в Лондон, так як ці канали зареєстровані саме в Британії і на підставі британської ліцензії віщають в інших країнах ЄС.

Телеканал "Інтер", який оточують постійні скандал, був нагороджений престижною російською телевізійною премією.

Як повідомляє прес-служба телеканалу "Інтер", за документальний фільм "Києво-Печерська лавра.

Нагадаємо, що на телеканалі "Росія 1" в ефірі пропагандистської передачі "60 хвилин" показали карту Україну з регіонами, які нібито повинні відійти Росії та Польщі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Андрій Парубій заявив, що оскільки петиція про "припинення антиукраїнської діяльності" телеканалів "112 Україна" і "NewsOne" набрала достатню кількість підписів, тепер будуть ініційовані закони про припинення подальшої роботи телеканалів.

Також портал Знай.uа писав, що у студії скандальної російської пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія 1" спалахнув новий скандал, пов'язаний з Україною.