Президент країни-агресор Володимир Путін запропонував відновити радянську назву для військової розвідки РФ - Головне розвідувальне управління (ГРУ).

Про це повідомляють російські ЗМІ. Зазначається, що Путін відвідав урочисті заходи, присвячені сторіччю ГРУ, які проходять в московському Театрі російської армії

"Вітаю вас з наступаючим професійним святом - Днем військового розвідника і 100-річчям легендарного ГРУ, нині Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ", - сказав Путін.

"Незрозуміло, куди зникло слово "розвідувальне"- Головне розвідувальне управління, треба б відновити", - додав він, як стверджують у виданні, під оплески в залі.

За словами Путіна, розвідка є невід'ємною частиною військової справи.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зазначимо, що чинна назва російського відомства - Головне управління Генерального штабу Збройних сил Росії.

Його часто називають ГРУ, хоча відомство з такою назвою розпустили ще в 1992 році.

У вересні 2018 року британські прокурори назвали імена двох росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Олександр Петров (Олександр Мишкін) та Руслан Боширов (Анатолій Чепіга).

Росія продовжує цинічне для усього світу розслідування з приводу "витоку персональних даних" отруйників Скрипаля, офіцерів ГРУ так званих Олександра Петрова та Руслана Бошірова.

Нагадаємо, ФСБ затримала співробітника прикордонної служби в Північно-Західному регіоні, який, як передбачається, "злив" інформацію про переміщення за кордон співробітників ГРУ Олександра Петрова і Руслана Бошірова.

Як повідомляв портал "Знай.ua", усе більше нових подробиць спливає про імовірних отруйників екс-шпигуна Сергія Скрипаля, які зайвий раз доводять причетність офіцерів ГРУ до злочину у Солсбері.

Також "Знай.ua" писав, офіцери ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін, яких підозрюють в отруєнні екс-колеги Сергія Скрипаля в британському Солсбері, активно брали участь у захопленні українських державних установ.