Рибалки, що прямували на судні додому неподалік помітили горбатого кита.

Наблизившись, до нього люди розгледіли, що тварина заплуталася у мотузці, прив'язаної до бакену.

На місце події негайно була викликана берегова охорона, проте рибалки почали самі допомагати бідолашній тварині. Вони змогли відчепити його від бакена, але протилежний кінець мотузки, що врізався у хвіст кита, виявився прикріпленим до дна. Опинившись у такій пастці, морський ссавець не міг відплисти та просто крутився на одному місці.

Протягом двох години стало вдомо, що берегова охорона на допомогу не прибуде: її представники зв'язалися з судном та порадили рибалкам «залишити все як є».

Проте люди не змогли покинути кита напризволяще та всіма силами намагалися йому допомогти. Рибак на ім'я Сем із ножем у зубах, спробував застрибнути на спину ссавця. Одночасно один з його колег включив динаміки та звернувся до кита: «З берега підтримки не буде, ми - твоя єдина надія, тому не рухайся і дозволь нам тобі допомогти».

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пізніше в інтерв'ю рибалка розповів, що якою б дивною ця витівка не була, проте кит все зрозумів та навіть став спокійніше себе поводити.

Але тварина продовжувала періодично опускатися під воду та змахував хвостом, тому видертися на спину тварини Сему вдалося лише з третьої спроби (відеозапис починається з цього моменту).

Рибалці вдалося зрізати мотузку та звільнити тварину. Загалом рятувальна операція морського ссавця, що потрапив у халепу, тривала 3 години.

Нагадаємо, раніше на Каліфорнійському узбережжі застряг кит: відео.

У гавань міста Вентура, яке знаходиться в Південній Каліфорнії, заплив кит і не зміг вибратися.

Відео з твариною опублікував канал ABC News.

20 травня кита помітили працівники берегової охорони. Після разом з добровольцями вони намагалися заманити його назад в океан, але марно. На щастя, 21 травня кит сам знайшов дорогу в океан і покинув гавань.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що кит вирішив покінчити з життям під час шоу.

Також "Знай.ua" писав, про те, що найрідкісніший кит випадково потрапив у об'єктив камери.