Українські працівники за кордоном віднині поціновуються особливо високо. Спеціалізовані іноземні форуми переповнені коментарями зарубіжних роботодавців, які рекомендують наймати на роботу саме українців. Роботодавці пишуть, що наші співвітчизники відповідальні, працьовиті, неконфліктні, а ментальність відповідає європейській.

Попит на українців як робочу силу за 2018 рік суттєво піднявся в Данії, Бельгії, Швеції та Франції – словом, навіть в тих країнах, які раніше не відрізнялися ажіотажем на українських працівників.

Що стосується Франції, то українцям в цій країні підвищили ставки. В деяких підприємствах оплата праці для іноземця та місцевого жителя однакова. На французьких форумах навіть зробили спеціальну тему, зі скаргами на українських працівників, однак та залишилася практично порожньою.

Якщо працювати у Франції покоївкою або офіціантом в кафе, можна легко заробити в місяць 540 євро + чайові – 200 – 300 євро. Але для цього потрібна хоча б мінімальна французька мову. На проблеми з іноземною мовою не звертають уваги в Чехії. Чехія популярна для подружніх пар-заробітчан – виділяють окрему кімнату, для влаштування потрібні тільки паспорт та ІПН. Працюючи в Чехії пакувальником напівфабрикатів, можна заробити €550–600, з понаднормовими – до 900. Спеціалісти по укладці плитки потрібні в Хорватії.

Українці можуть поїхати працювати в Арабські Емірати – там потрібні співробітники в готелі, але знадобиться англійська.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

У Китаї дуже затребувані викладачі англійської мови. Зарплата від $1500. Сінгапур чекає барменів і кухарів у віці 21-30 років.

Крім того, різноробочі потрібні в Бельгію, Ізраїль, Нідерланди. Варіантів досить багато.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, що мільйони українців провернули в Польщі геніальну аферу.

Польща, до речі, вже давно не виглядає раєм для українських заробітчан – раніше ми писали про те, як людей, охочих заробити гроші, обманювали в Польщі, розоряли і залишали ні з чим.

Також ми писали про те, що британська вчена роками тримала в рабстві заробітчанина.

В поліції цю ситуацію прокоментували так: у 21 столітті ніхто не повинен жити в рабстві. Повідомляється, що в числі підозрюваних виявилася викладачка Саутгемптонського університету і її чоловік. Вони були заарештовані правоохоронцями в британському графстві Гемпшир.