Влада США погрожує ввести санкції та обмеження проти SWIFT - платіжної системи, завдяки якій можливе здійснення переказів коштів між банками різних країн.

Санкції проти відомої платіжної системи стартуватимуть, якщо вона не заблокує перекази за участю іранських фізичних та юридичних осіб, які перебувають в списку санкцій Вашингтона.

Про це на прес-конференції повідомив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

"По-перше, SWIFT не відрізняється від будь-якої іншої компанії. По-друге, ми попередили SWIFT, що мінстерство фінансів США буде наполегливо застосовувати свої повноваження для того, щоб продовжувати активний економічний тиск на іранський режим, і що SWIFT потрапить під санкції США, якщо буде надавати послуги фінансових переказів окремим іранським установам, які знаходяться у списку санкцій ", - розповів Стівен Мнучін.

Крім того, американський міністр заявив, що адміністрація США попередила SWIFT про необхідність негайного відключення від системи будь-якої установи в Ірані, яке виявиться в списку санкцій.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також відомо, що Мнуніч звернув увагу на можливі спроби обходу та ігнорування санкцій через підставних осіб та інші махінації, такі дії в обов'язковому порядку будуть розслідуватися а на винних чекатиме справедливе правосуддя.

Нагадаємо, раніше в ЄС мають намір продовжити санкції проти Росії.

Постійні представники 28 країн Євросоюзу висловилися на користь продовження індивідуальних санкцій щодо компаній і громадян Російської Федерації. Про це повідомляє джерело ТАСС.

Рішення ЄС було прийнято в рамках попереднього обговорення подальшої долі санкцій, адже їх термін закінчується вже 15 вересня.

"Постійні представники сьогодні погодили продовження індивідуальних обмежувальних заходів ще на 6 місяців", - стверджує джерело в Раді ЄС.

Питання про продовження санкцій розглянуть 5 вересня на офіційному плановому засіданні послів Євросоюзу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що санкції проти Росії: все, що потрібно знати про удари по агресору.

Також "Знай.ua" писав, про те, що у Трампа показали список путінських "щасливчиків".