У Камеруні озброєні сепаратисти викрали не менше 78 учнів та вчителів пресвітеріанської школи селі Нквен на північно-заході країни. На викладеної в соцмережах відеозапису кілька учнів називають свої імена і кажуть, що їх викрали 4 листопада, повідомляє Associated Press.

Викрадачі називають себе "хлопцями Амба" — це сепаратисти, які в 2006 році проголосили створення на території Камеруну незалежної держави Амбазония і домагаються її визнання. Вони заявили, що відпустять заручників тільки після того, як досягнуть своїх цілей.

Підтверджень того, що запис справжній, немає, але батьки викрадених дітей почали писати в соцмережах, що впізнали їх на відео.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У 2017 році в переважно англомовних регіонах Камеруну у збройних зіткненнях між сепаратистами і військовими було вбито сотні людей. Зростання насильства почалося після розгону владою протестувальників на північно-заході і південно-заході країни. Демонстранти стверджують, що уряд гнобить англомовну меншість.

Раніше портал повідомляв, що Самі аль-Хак, релігійний діяч, відомий як Батько Талібану знайдений мертвим в Пакистані. Про це пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на сина загиблого. Вбивство сталося в місті Равалпінді, хто вчинив злочин – невідомо. Тіло чоловіка знайшли в його власному будинку з вогнепальним пораненням.

Додамо, що таке прізвисько убитий отримав через свої тісні зв'язки з засновником радикального руху "Талібан" Мухамедом Умаром.

Талібан – це ісламський радикальний рух, який зародився серед пуштунів в 1994 році. Назва його учасників (талібів) перекладається з пушту, як "студенти медресе" — ісламських релігійних шкіл.

Згідно з офіційною версією, перший лідер Талібану мулла Мохаммад Омар (колишній моджахед, що втратив у війні з СРСР очі), зібрав невелику групу з радикально налаштованих учнів медресе і почав боротьбу за поширення ідей ісламу на території Афганістану.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в Колорадо сталася страшна стрілянина на парковці.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що Україну сколихнуло страшне вбивство семикласниці.