У понеділок, 5 листопада, російський винищувач здійснив небезпечне зближення і перехоплення літака-розвідника EP-3 Aries ВМС США у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Ролик з небезпечним маневром російського літака опублікований на YouTube-каналі Військово-морських сил США.

Повідомляється, що російський винищувач на швидкості небезпечно зблизився з американським EP-3 Aries, піддавши ризику екіпаж літака. Через небезпечного маневру американські пілоти повідомили про турбулентність.

У зв'язку з цим у Військово-морських силах США звинуватили Росію у безвідповідальності та закликали дотримуватися міжнародних норм.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Американський літак-розвідник майже впритул підлетів до російських кордонів. Повітряне судно кілька разів покружляло навколо кордону з Калінінградською областю. Про це активно повідомляють російські ЗМІ.

Літак ВПС США RC-135V розвідував територію поблизу адмінмежі Калінінградської області. Крім того, літак знаходився в повітряному просторі над Польщею.

Також відомо, що літак розвідки США піднявся в повітря з авіабази Королівських ВПС Великобританії Милденхолл.

Нагадаємо, українські герої збили ворожий безпілотник. Безпілотник літав над Лисичанком і слідував по маршруту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що у небі над Донбасом помітили американського розвідника.

Знай.ua писав, що на Донбасі "випарувався" важливий спостерігач ОБСЄ.