Російська агресія, а також активний економічне і військове зростання Китаю, які намагаються перекроїти світ відповідно до своїх авторитарних моделей, змусили Захід згадати про реалії Холодної війни.

Голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд переконаний, що гра Росії в "велику глобальну силу" дуже скоро закінчиться, передає УНІАН.

Джозеф Данфорд

За словами американського військового, міжнародна арена стала полем битви Росії і Китаю з Америкою. Ці країни кинули виклик США, але Данорд вважає, що битва буде короткою. У зв'язку з проблемами розвитку економіки і демографічним фактором, першою з арени глобальних гравців зійде Росія.

"Коли я дивлюся на 2025 або 2035 роки, показником, щодо якого ми будемо оцінювати нашу здатність виконувати свою роботу як військові, буде скоріше шлях до нарощування сил Китаю, а не Росії. Тому що з тих же причин росіяни навряд чи зможуть довго підтримувати свою нинішню діяльність. У них є проблеми з демографією та економікою. І я не думаю, що Росія буде представляти серйозну загрозу в 2025 або 2035 року, як Китай" Джозеф Данфорд

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Джозеф Данфорд

Нагадаємо, Росія продовжує створювати військові провокації для своїх "партнерів". Старий радянський мотлох знову піднявся в небо, путінські льотчики "покрасувалися перед американськими моряками.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", українські волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm викрили таємну військову частину РФ, яку формують у місті Унеча (Брянська область, Росія). Вона розташована недалеко від наших кордонів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що НАТО влаштував найбільші військові навчання з часів "Холодної війни" на узбережжі Північної Європи. Як вказується у виданні, демонстрація сили – це, насамперед, застереження для Росії, агресивного сусіда Норвегії.