У Монако на вимогу прокуратури князівства затримали російського мільярдера Дмитра Риболовлєва.

За даними Le Monde, олігарху інкримінують корупційну діяльність та "торгівлю впливом", в житловому комплексі в Монте-Карло, де розташована його квартира, провели обшуки.

Дмитро Риболовлєв
Дмитро Риболовлєв

Риболовлєввласник ФК "Монако", який у 2014 році домовився про допомогу у фінансуванні футбольного клубу в обхід загальних правил. Сума інвестицій сягнула 1,4 мільярдів євро.

Контрольний пакет акцій у його володінні насправді опинився раніше – в 2011 році.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Дмитро Риболовлєв
Дмитро Риболовлєв

В УЄФА вважали, що джерела фінансування футбольного клубу сумнівні. До слова, Риболовлєв відомий покупкою особняка у Флориді у Дональда Трампа за 95 мільйонів доларів.

Дмитро Риболовлєв
Дмитро Риболовлєв

Купити частку в "Монако" Риболовлєва нібито спонукав приклад клубу "Челсі", тому він продав всі активи "Уралкалія" і перебрався жити до Монте-Карло. Саме тоді ФК пережив найскладніші часи, олігарх скористався ситуацією і висловив бажання стати інвестором, але тільки на вигідних йому засадах.

ФК Монако
ФК Монако

Цікаво, що за підсумками сезону 2010/2011 збитки "Монако" склали майже 14 мільйонів євро, все більш-менш значущі гравці перейшли в інші клуби.

ФК Монако
ФК Монако

Від колишньої величі семиразового чемпіона Франції, в якому колись виступали легендарні Фаб'єн Бартез, Джордж Веа, Тьєррі Анрі і Юрген Клінсман, не залишилося і сліду.

ФК Монако
ФК Монако

"Ми не "Челсі" і не "Реал" і ніколи не станемо суперклубом, який щороку бореться за чемпіонство і перемогу в фіналі Ліги чемпіонів. Цілі клубу скромніші - займати призові місця у французькій першості і намагатися гідно виступати в єврокубках", - зізнавався пізніше Риболовлєв.

Дивіться: Російського мільярдера Дмитра Риболовлєва затримали у Монако

Нагадаємо, скандального олігарха Олександра Лебедєва застали на гарячому із повією в готелі. Як повідомляв "Знай.ua", депутати парламенту Узбекистану запропонували ввести обмежувальні заходи проти України. Також "Знай.ua" писав, Бродський пояснив, через кого Україна втратила мільярди з бюджету.