Ірландський лоукостер Ryanair нещодавно звільнив одразу шестеро співробітників. Причини досить непередбачувані: керівництву компанії не сподобалися знімки, де вони сплять на підлозі в очікуванні рейсу.

Таке рішення пояснили "шкодою репутації", якої нібито завдали працівники. Знімки оприлюднили у Twitter ще всередині жовтня, його автор зазначив: зроблені вони невипадково, сам бачив перевізників в кімнаті для екіпажу.

Це фото поширили в мережі, завдяки чому історія набула великого розголосу. У коментарях користувачі засудили Ryanair за погане ставлення до працівників.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Пізніше компанія опублікувала відео з камер відеоспостереження аеропорту, на якому видно, що члени екіпажу сиділи на стільцях, а коли пасажири пішли, спеціально сфотографувалися на підлозі. Ryanair стверджує, що працівники провели "короткий період часу" у кімнаті для екіпажу, після чого їх перевели у vip-залу.

В свою чергу цей інцидент зацікавив Національний союз представників льотного складу цивільної авіації (SNPVAC), що у Португалії.

Там стверджують: пілоти перебували в кімнаті для екіпажу з 01:30 до 06:00 без доступу до їжі, напоїв та можливості відпочити, бо на понад 20 людей було лише вісім стільців. Водночас у SNPVAC визнали, що о шостій годині ранку екіпаж перевели у vip-залу. Та на роботі ніхто пілотів не поновив.

Дивіться: Ryanair, камери відеоспостереження в аеропорту

Нагадаємо, італійський лоукостер Ernest Airlines перетворює подорож на пекло. Як повідомляв "Знай.ua", з 1 листопада 2018 року ірландський лоукостер Ryanair і угорський - Wizz Air змінюють правила перевезення багажу. Також "Знай.ua" писав, українцям подарували десятки дешевих авіарейсів.