У середу, 7 листопада, в Парижі помер всесвітньо відомий французький композитор Франсіс Ле. Йому було 86 років. Він прославився як автор музики до десятків фільмів, що стали культовими, а також як автор пісень, які виконували Едіт Піаф, Ів Монтан, Джонні Холлідей, Том Джонс, Френк Сінатра.

Франсіс Ле народився 26 квітня 1932 року в Ніцці. На початку 50-х він відправився в Париж і оселився на Монмартрі. У 1965 році режисер Клод Лелюш запропонував Ле написати музику до фільму, який збирався знімати.

Картина вийшла в прокат 1966 році під назвою "Чоловік і жінка" і стала одним з найвідоміших французьких фільмів в світі. Чималу роль у цьому зіграла музика.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Всього Ле написав музику до 50 фільмів, знятих у Франції і США. Його останньою роботою стала музика до картини Клода Лелюша "Один плюс одна", що вийшла в 2015 році.

Раніше ми писали, що помер відомий радянський актор і каскадер Геннадій Четверіков. Відомо, що йому було 83 роки.

Про це стало відомо завдяки заяві режисера і сценариста Зої Климюк.

Відомо, що Геннадій Четверіков знявся у більш ніж 120 фільмах, серед найпопулярніших: "Пірати ХХ століття", "Хрустальов, машину!", "Важко бути богом", "Омелян Пугачов", "Ярослав Мудрий "В'язень замку Іф".

Крім цього артист займався силовими видами спорту, боротьбою, легкою атлетикою і брав участь у циркових виставах разом з силачами. Створені ним трюки досі не може повторити ніхто в світі.

Також ми писали, 4 листопада стало відомо, що в віці 84 років помер американський бізнесмен італійського походження Маріо Сигейл. Повідомляється, що чоловік помер ще 27 жовтня. На початку 1980-х один із головних девелоперів штату Вашингтон випадково став прототипом персонажа нової гри компанії Nintendo - італійського водопровідника Маріо.

Нагадаємо, у понеділок, 22 жовтня, в Москві помер російський поет Володимир Дагуров.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", помер легендарний радянський режисер. Олександр Свєтлов був настільки відомим в Радянський час, що ви напевно знайомі з його діяльністю.

Також Знай.uа" писав про те, що помер творець "Клану Сопрано". Легендарний американський режисер Денні Льойнер помер у Лос-Анджелесі на 58-му році життя.